AP Коронавирусът е резултат от безбожен световен заговор“ - тази теза се

...
AP
Коронавирусът е резултат от безбожен световен заговор“ - тази теза се
Коментари Харесай

Конспирация: COVID-19 е проект, който цели да изсмуче силите на човечеството и да установи здравна диктатура

 AP " Коронавирусът е резултат от безверен международен скрит план “ - тази теза се популяризира измежду милиони слушатели на италианското " Радио Мария ". Директорът му отец Ливио Фанзага изяснява в утринното си предаване по какъв начин, съгласно него, се е стигнало до международната пандемия от Ковид-19. " За мен тази зараза е един престъпен план, задвижен от международните елити. Целта им: да основат един безверен свят “, твърди отецът.

" Проект, който цели да сложи човечеството на колене "

Политиката и направляваните от нея медии били част от този заговор на Сатаната, обяснява италианският духовник и радиоводещ. И прибавя: " Това е план, който цели да изсмуче силите на човечеството, да го сложи на колене и да откри здравна тирания. Да сътвори нов свят, от който да изличи всички, които не повтарят тезите на този незаконен план “.

Тези конспиративни теории се слушат всекидневно от 1,5 милиона души в Италия. Радиото е рупор на извънредно консервативните католици в страната и разполага с толкоз доста честоти, с колкото другояче може да се похвали единствено държавната RAI.

Публицистът е имал опция да прегледа годишния доклад на радиото: " Става дума за над 20 милиона евро, като голямата част от парите се употребява за поддръжката на гигантската техническа инфраструктура с 874 честоти “. Радиото може да се слуша и в интернет, а също така създава наличия за обществените мрежи.

Най-влиятелната католическа радиопрограма в Италия поражда през 1986 като локално радио на свещеници в Ерба покрай езерото Комо. Няколко години по-късно то се разраства, откакто дялове в него закупува богатият производител на моцарела Емануеле Ферарио. Отговорен за публицистичното наличие става отец Фанзага. Програмата съставлява комбинация от молебствия, древен наличия, грегориански напеви и религиозни шлагери, само че един път на ден в едночасово предаване отецът изяснява на своите слушатели събитията по света, като не пропуща да громи бранителите на абортите, хомосексуалните, мигрантите и исляма. Според оценката на отец Фанзага, новоизбраният американски президент Джо Байдън бил  " оръдие на Сатаната “, до момента в който десният популист Матео Салвини е " почтен католик “. Салвини на собствен ред връща комплиментите: " Да, аз слушам " Радио Мария ". Прегледът на печата, подготвян от отец Фанзага, постоянно е тъкмо в десетката “, предава " Дойче Веле ".

Във Ватикана не са напълно съгласни с тази оценка. Канцеларията на Папата се извини обществено, когато преди няколко години " Радио Мария " разтръби, че тогавашната серия от трусове е наказание Божие поради признатия малко преди този момент закон за партньорството сред хомосексуални. Ватиканът обаче няма опция да оказва съответно въздействие върху програмата на радиото.

Дарения за милиони

Като частна католическа радиостанция, която в това време е показана в над 70 страни по света, " Радио Мария "  се финансира най-вече от даренията на своите слушатели, разяснява публицистът Фабио Тоначи.

" Разговаряли сме с някогашни чиновници. Те описват, че всекидневно идват чували с поща, в които има и пликове с банкноти или известия за парични преводи. В програмата на всеки час се повтарят апели за парични дарения, които слушателите явно следват. А типичните слушатели на радиото са самотни възрастни дами. “

" Радио Мария "  има и обилни поземлени владения. Междувременно радиото има над 70 недвижими парцела в Италия, множеството от които са наследени от правилни слушатели и слушателки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР